Novosti
Objavio/la: Maja Ogrizović, 20.04.2016.

Predstavljena nagrada 8. ETNOFILm festivala

Četvrtu godinu za redom, ETNOFILm festival ostvaruje suradnju s riječkom Akademijom primijenjenih umjetnosti (APURI).

Mladi budući umjetnici, studenti kiparstva, studijskog programa Primijenjena umjetnost, i ove godine sudjeluju u kreiranju vizualne komponente festivalskih nagrada. Stručno povjerenstvo APURI u sastavu izv.prof. Lara Badurina, izv.prof. Đorđe Jandrić, doc. Darija Žmak Kunić i umjetnički suradnik Dražen Vitolović, odlučili su da će i ove godine izbor studenta koji izrađuje nagradnu skulpturu biti pozivnog karaktera. Nagrada se izvodi na kolegiju Keramika, a odabrana Nives Žarković, studentica treće godine Primijenjenih umjetnosti, odabrana je radi svog dosadašnjeg kreativnog rada na akademiji, isto kao i angažmana u timskom radu na Kiparstvu APURI.

Nagrada na simboličkoj razini povezuje Festival i Grad koji mu je s godinama postao domom. Nar simbolizira plodnost, a dugogodišnja suradnja svih navedenih partnera je upravo takva.

Podsjetimo, selekcija 8. ETNOFILma nosi osobni pečat dugogodišnjeg člana organizacijskog odbora festivala, diplomiranog etnologa/antropologa i novomedijskog umjetnika Bojana Mucka, koji je samostalno selektirao službeni filmski program, a koji se sastoji od ukupno 30 filmskih naslova većinom hrvatskih autor(ic)a, od kojih će mnogi u Rovinju doživjeti hrvatske premijere. U sklopu festivala moći će se pogledati filmovi iz 27 država podijeljeni u dvije kategorije: filmovi profesionalnih etnologa/antropologa i studenata etnologije/antropologije te filmovi autora koji nisu profesionalni etnolozi/antropolozi.

Svi su filmovi u utrci za nagradu 8. ETNOFILma koju će pobjednicima uručiti upravo autorica Nives Žarković u subotu, 30. travnja u 21.30 sati na završnoj festivalskoj večeri.

Doživite različite kulture na filmu i uživajte u bogatom popratnom programu 8. ETNOFILm festivala!

Pratite ETNOFILm i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Copyright 2017.

Izrada web stranica: Netlex