Predavanje

 

                                                                 Sabina Mikelić:

                                                  Predstavljanje istraživanja “Filming Beyond, voicing relations”

Na ovogodišnjem ETNOFILm Festivalu predavanje će držati Sabinu Mikelić. U predavanju će prezentirati svoje istraživanje “Filming Beyond, voicing relations” koje se bavi se činom snimanja i načinom na koji kroz sam čin i njegov alat (kameru) može ispitati povjerenje i odnose s akterima (subjektima) filma, dok u isto vrijeme postaje vidljiva i složenost odnosa između redatelja i protagonista.

Istraživanje je nastalo tijekom diplomskog studija na Nizozemskoj filmskoj akademiji „Artistic research in and through Cinema“ u trajanju od dvije godine, te je dio njezine kontinuirane umjetničke prakse.

Istraživanje je „završilo“ projektom Beyond the Choir, (hrv. Omili mi) kroz koji je ispitivala mogućnost nadilaženja stereotipa i onoga što već zna, odnosno nadilaženje konteksta otoka, njegovog položaja i stanovnika, kroz proces snimanja. U projektu je svaki od 7 članove tradicionalne klape Krijanca vodi na sebi posebno mjesto na otoku Rabu s kojega i sama potječe.

Projektom artikulira sljedeća pitanja: “Može li istraživanje intimnog odnosa ljudi s određenim mjestom u isto vrijeme biti i dublja analiza procesa snimanja i uloge kamere u društvenoj interakciji? Može li tada postati i načinom na koji ću ja, kao autorica, ‘riješiti’ pitanje vlastite pripadnosti?Kako mogu iskoristiti kameru i snimanje da bih podijelila trenutak s drugim? Kako se povezujemo i kako si vjerujemo?”

Uz predavanje ćemo gledati i audio-vizualne elemente istraživanja i nakon predavanja otvoriti dijalog s publikom.
Trailer: https://vimeo.com/276021876.

SUBOTA 27.4. 14:00-16:00 sati
Velika sala Zajednice talijana “Pino Budicin” Rovinja – Comunita degli Italiani Rovigno

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2017.

Izrada web stranica: Netlex